انواع رم

حافظه داخلی کامپیوتر یا هر وسیله دیجیتالی که باید بخشی از اطلاعات را در خود نگه دارد دارای اهمیت زیادی است. به همین دلیل متخصصان زیادی در حوزه حافظه‌ها تلاش کرده‌اند و با ایجاد تغییرات بنیادی در شیوه ساخت و مدیریت آن‌ها باعث شده‌اند که سرعت حافظه به چیزی که اکنون می‌بینیم برسد. در این مطلب قصد داریم ضمن معرفی رم ، معروف‌ترین برندهای سازنده و شیوه‌های تشخیص مقدار حافظه مورد نیاز را به طور کامل توضیح دهیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.

معرفی انواع مدل‌های رم کامپیوتر

رم کامپیوتر همان حافظه اصلی آن است که وظیفه اجرای برنامه‌ها و حفظ ارتباط میان CPU و هارد را بر عهده دارد. به عبارت دیگر برنامه‌ها پیش از آنکه توسط CPU اجرا شوند باید به رم وارد شده و در نوبت بمانند. در زمان مناسب رم برنامه را برای اجرا به CPU منتقل خواهد کرد. این حافظه از نوع فرار است. یعنی در اثر قطع برق همه اطلاعات خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل بهتر است بلافاصله بعد از ایجاد تغییر در فایل‌هایتان آن‌ها را ذخیره کنید تا با حافظه رم مشکل پیدا نکنید. این حافظه دارای انواع مختلفی است که در ادامه آن‌ها را معرفی خواهیم کرد.

ddr-memory

DDR1

عبارت DDR مخفف کلمه Double Data Rate است که به حافظه امکان انتقال اطلاعات در هر دو لبه بالارونده و پایین‌رونده پالس ساعت را می‌دهد. این ویژگی باعث دو برابر شدن نرخ ارسال داده شده و سرعت حافظه را به سرعت CPU نزدیک‌تر می‌کرد. بنابراین وقت کمتری از CPU تلف می‌شد. DDR1 نسل اول از این نوع حافظه‌هاست که در سال ۲۰۰۰ رونمایی شد. این نسل از حافظه رم کامپیوتر باعث کاهش نرخ کلاک و مصرف انرژی و افزایش سرعت حافظه نیز شد.

DDR2

با رشد CPU و دیگر بخش‌های مرتبط با حافظه، DDR1 دیگر نمی‌توانست به همه درخواست‌های پردازنده به موقع پاسخ دهد و همین امر باعث ظهور DDR2 در سال ۲۰۰۳ شد. در این نسخه از حافظه‌ها سرعت کلاک داخلی به نصف سرعت باس داده رسید و بنابراین سرعت کلی رم کامپیوتر دو برابر شده و مصرف انرژی نیز کاهش یافت.

DDR3

در ادامه روند پیشرفت رم‌های DDR3 در سال ۲۰۰۷ معرفی شدند. در این نسل از رم‌ها پیشرفت تکنولوژی به کمک رم کامپیوتر آمده و فرکانس کلاک داخلی را به نصف رساند. این امر باعث افزایش دو برابری سرعت حافظه در کامپیوتر شد.

DDR4

هرچند DDR3 به مدت هفت سال پاسخگوی نیازهای کامپیوتری بود، سرانجام شکست را پذیرفته و جایگاه خود را به DDR4 تقدیم کرد. DDR4 نیاز به ولتاژ تغذیه کمتری داشت. فرکانس کاری حافظه و در نتیجه سرعت آن را بالاتر برد و از تکنولوژی‌های جدید ساخت تراشه که منجر به بهبود مصرف توان و کاهش اتلاف انرژی می‌شدند استفاده کرد.

DDR5

اکنون شرکت‌های تولیدکننده رم اقدام به عرضه حافظه‌های DDR5 کرده‌اند که با به‌روزترین تکنولوژی‌های موجود ساخته شده است. این حافظه با دو برابر کردن سرعت حافظه آن را یک گام به سرعت پردازنده نزدیک‌تر کرد. این امر به دلیل استفاده DDR5 از دو باس ۳۲ بیتی به‌جای یک باس ۶۴ بیتی است. به‌علاوه ولتاژ کاری این حافظه کمتر شده و بنابراین مصرف انرژی آن تا حد قابل توجهی کاهش یافته است. در ادامه برای اینکه بررسی کلی شما راحت‌تر باشد، جدول مشخصات حافظه‌های مختلف رم را آورده‌ایم.

سرعت کلاک داخلی (مگاهرتز)فرکانس کاری (مگاهرتز)نرخ انتقال داده (گیگابایت بر ثانیه)ولتاژ کاری (ولت)
DDR1۱۳۳-۲۰۰۱۳۳-۲۰۰۲٫۱-۳٫۲۲٫۵-۲٫۶
DDR2۱۳۳-۲۰۰۲۶۶-۴۰۰۴٫۲-۶٫۴۱٫۸
DDR3۱۳۳-۲۰۰۵۳۳-۸۰۰۸٫۵-۱۴٫۹۱٫۳۵-۱٫۵
DDR4۱۳۳-۲۰۰۱۰۶۶-۱۶۰۰۱۷-۲۱٫۳۱٫۲
DDr5بزرگ‌تر از ۲۰۰۳۲۰۰-۸۴۰۰۳۲۱٫۱
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.