ویندوز 11

ویندوز 11

معرفی ویندوز 11

یک تجربه جدید ویندوز ، شما را به افراد و چیزهایی که دوست دارید نزدیک می کند.

Windows 11 photo

دیدگاهی تازه بدست آورید

ویندوز 11 فضای آرام و خلاقانه ای را فراهم می کند که در آن می توانید احساسات خود را از طریق یک تجربه تازه دنبال کنید. از یک منوی استارت جدید گرفته تا روش های جدید ارتباط با افراد ، اخبار ، بازی ها و محتوای مورد علاقه خود – ویندوز 11 مکانی برای تفکر ، بیان و ایجاد به روشی طبیعی است.

بهره وری خود را به حداکثر برسانید

Windows 11 Snap feature showing three applications on one screen

با استفاده از ابزارهایی مانند طرح های اسنپ، دسک تاپ ها و یک تجربه جدید تغییر مجدد بصری ، به راحتی به همه برنامه های مورد نیاز و چند کاره خود دسترسی پیدا کنید.

راه های جدید برای ارتباط

با Microsoft Teams بلافاصله از طریق دسک تاپ خود با افرادی که به آنها علاقه دارید ارتباط برقرار کنید. به صورت رایگان تماس بگیرید یا گپ بزنید – مهم نیست که در چه دستگاهی هستند. 

محتوای شما ، توسط شما تنظیم شده است

با استفاده از Microsoft Edge و بسیاری از ابزارک هایی که می توانید انتخاب کنید ، می توانید به سرعت در جریان اخبار ، اطلاعات و سرگرمی هایی باشید که بیشترین اهمیت را برای شما دارند. برنامه های مورد نیاز و نمایش هایی را که دوست دارید تماشا کنید به راحتی در فروشگاه Microsoft جدید پیدا کنید.Windows 11 Widgets screen

هر زمان دوست دارید بازی کنید

ویندوز 11 با قابلیت های گرافیکی که با واقعیت رقابت می کند ، بازی را به سطح کاملا جدیدی می برد. بازی مورد علاقه بعدی خود را با Xbox GamePass کشف کنید و به شما امکان دسترسی به بیش از 100 بازی با کیفیت بالا را می دهد (عضویت به طور جداگانه فروخته می شود).

Xbox GamePass logo

3 laptop computers with video games on screen

یک کامپیوتر برای هر یک از ما

ویندوز جدید از طیف وسیعی از دستگاه ها از شرکای ما که جدیدترین نوآوری ها را در ارتباطات ، قلم و صدا برای شما به ارمغان می آورند ، در دسترس است و یافتن بهترین و مقرون به صرفه ترین دستگاه را برای شما آسان می کند.Array of 6 Windows 11 computersPerson looking at Windows 11 laptop


سازگاری با این سیستم عامل را تست کنید

از برنامه PC Health Check استفاده کنید تا ببینید آیا رایانه فعلی شما با شرایط لازم برای اجرای ویندوز 11 مطابقت دارد یا خیر. در این صورت ، می توانید با تمام شدن نسخه جدید ، یک نسخه جدید ارتقا دهید.

DOWNLOAD APP

معرفی ویندوز 11

در کنفرانس بیلد مایکروسافت برای توسعه‌دهندگان که ۲۵ ماه می (۴ خرداد) برگزار شد، ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت، اعلام کرد این شرکت در حال برنامه‌ریزی برای «یکی از مهم‌ترین به‌روزرسانی‌های ویندوز در دهه گذشته»‌ است. همین حرف کافی بود تا شایعات مربوط به بازطراحی بزرگی برای ۱٫۳ میلیارد کاربر این سیستم‌ عامل در سال ۲۰۲۱ را تأیید کند.

۲۴ ژوئن‌ (۳ تیر)، مایکروسافت در رویداد مجازی «What’s Next for Windows» از «نسل بعدی ویندوز» با نام ویندوز 11 (Windows 11) رونمایی کرد. پانوس پانای، مدیر کاریزماتیک بخش سخت‌افزار سرفیس که حالا در رأس امور توسعه ویندوز نیز قرار دارد، در رویدادی متفاوت از آنچه تابه‌حال از ردموندی‌ها دیده بودیم، خبر از تغییرات اساسی در سیستم عامل قدیمی و محبوب مایکروسافت داد؛ تا امیدوار باشیم ویندوز دوباره به دوران هیجان‌انگیز و پرشور‌و‌حال خود بازگردد.

نام نسخه جدید ویندوز

مایکروسافت عادت دارد اسامی کاملا غیر منتظره‌ای برای محصولات خود انتخاب کند. با نگاه به تاریخچه نام‌گذاری‌هایی چون ایکس باکس سری ایکس، ویندوز لایو یا وان‌درایو می‌توان نتیجه گرفت در اکثر مواقع ممکن است با نامی رو‌به‌رو شویم که اصلا انتظارش را نداشتیم؛ از این رو، بسیاری از ناظران و صاحب‌نظران دنیای فناوری انتخاب نام‌هایی چون ویندوز وان، ویندوز 365 یا حتی سان ولی (Sun Valley) برای نسخه جدید سیستم عامل مایکروسافت را چندان دور از انتظار نمی‌دانستند.

اما مایکروسافت درنهایت تصمیم گرفت تا به روال نام‌گذاری عددی و ترتیبی منظم خود بازگردد و نام ویندوز ۱۱ را برای نسل بعدی سیستم عامل خود برگزید.

ازآنجاکه بسیاری از کاربران تصور می‌کردند ویندوز ۱۰ آخرین نسخه از ویندوز باشد، دست کشیدن مایکروسافت از استفاده از عدد ۱۰ می‌تواند نشان از عزم جدی بزرگ‌ترین شرکت نرم‌افزاری جهان برای ایجاد تغییرات اساسی در محبوب‌ترین سیستم عامل دسکتاپ دنیا باشد.

ویژگی های جدید ویندوز ۱۱

پس از افشای فایل نصب و تصاویر اولین نسخه‌ آزمایشی ویندوز ۱۱، بسیاری از کاربران متوجه شباهت ظاهری این نسخه و ویندوز ۱۰ ایکس، یا به‌طور دقیق‌تر پروژه سان ولی (Sun Valley) شدند. سان ولی که ابتدا برای سیستم‌ عامل ویندوز 10X درنظر گرفته شده بود، به‌عنوان پروژه‌ای برای بازطراحی ظاهر ویندوز معرفی شد، نه در حد اسمی برای به‌روزرسانی سیستم‌ عامل.

پست مایکروسافت در وبلاگش برای اعلام به‌روزرسانی ماه می ویندوز ۱۰ نیز به این شایعات دامن زد. در این پست، مایکروسافت اشاره کرد برخی از ویژگی‌های سیستم‌ عامل منحل شده 10X را به «سایر قسمت‌های ویندوز» منتقل خواهد کرد. ویندوز ۱۰ ایکس (Windows 10X)  قرار بود تحت پروژه سان ولی، ظاهر ویندوز را مانند سیستم‌عامل‌هایی چون مک و کروم و آیپد مدرن و نوآورانه کند، اما عرضه‌ی آن به‌خاطر همه‌گیری کرونا به تأخیر افتاد و بعد به‌طور کامل منحل شد.

تغییرات تجربه کاربری در ویندوز ۱۱

مایکروسافت قبلاً به‌طور رسمی به برخی از این ویژگی‌های جدید اشاره کرده است؛ از جمله تجربه بهبودیافته تایپ صوتی، کیبورد لمسی مدرن‌شده با اندازه بهینه کلیدها، صداها، رنگ‌ها، انیمیشن‌ها و حتی فونت‌ها و آیکون‌های جدید. 

در این مدت، ماکاپ‌های زیادی از طراحی جدید ویندوز در پروژه سان ولی افشا شد و در نسخه اینسایدر ویندوز ۱۰ هم کدهایی بود که به طراحی ظاهری این سیستم عامل مربوط بود، اما فعال نشده بود. برای مثال، منو استارت شناور و فهرست پرش (jump list) شناور در نوار وظیفه، گوشه‌های گرد شده ویندوزها و منوها و همچنین ظاهری جدید برای مرکز عملیات که شامل اسلایدر می‌شود.

مایکروسافت برنامه‌های خود را برای مدرن‌سازی تجربه کاربری در ویندوز در فراخوان شغلی خود در ماه ژانویه تأیید کرد:‌

در این تیم، شما با پلتفرم اصلی ما و همچنین شرکای سرفیس و OEM ما برای ارائه ظاهری مدرن و گسترده به تجربیات ویندوز همکاری خواهید کرد تا به مشتریان خود نشان دهیم ویندوز برگشته و همچنین مطمئن شویم ویندوز بهترین تجربه کاربری سیستم‌ عامل از نظر مشتریان است. 

همچنین گزارش ‌شده است مایکروسافت به بخش تنظیمات ویندوز، آمار و ارقام مربوط به مصرف باتری را نیز اضافه خواهد کرد. این ویژگی سال‌ها است در گوشی‌های هوشمند وجود داشته است و خلأ آن در سیستم عامل ویندوز به‌خوبی حس می‌شد. ویژگی‌های شایعه شده دیگر که احتمالا از سان ولی به ویندوز ۱۱ اضافه شوند، شامل قابلیت حذف اکثر اپلیکیشن‌های از پیش نصب‌شده مایکروسافت، بهبود قابلیت snap assist (مربوط به تقسیم و مدیریت پنجره‌ها) برای نمایشگرهای خارجی و داشبوردی برای حساب مایکروسافت در نوار ابزار است.

این تجربیات کاربری جدید احتمالا به اندازه تغییرات ویندوز ۸ نسبت به ویندوز ۷ تکان‌دهنده نخواهد بود. به نظر می‌رسد مایکروسافت در این مدت خود را به‌طور کامل به توسعه زبان طراحی Fluent Design که چهار سال پیش از آن رونمایی کرد، وقف کرده است تا تجربه ویندوز را در دستگاه‌های لمسی بهبود بخشد و با ایجاد تغییرات جزئی که در کنار هم منجر به تجربه کاربری آشنا اما در عین حال متفاوتی خواهند شد، حس مدرن‌تر و نوآورانه‌تری را برای کاربران سیستم‌ عامل خود به ارمغان آورد.


تغییرات مایکروسافت استور در ویندوز ۱۱  

مایکروسافت در خلال رونمایی از ویندوز ۱۱، نسخه‌ی جدید فروشگاه ویندوز را نیز معرفی کرد و آن را قدم بزرگی برای ایجاد تحول در اکوسیستم ویندوز دانست. این در حالی است که مایکروسافت تاکنون هیچ‌گاه قادر به جلب نظر توسعه‌دهندگان و ایجاد محلی یکپارچه و مملو از نرم‌افزار‌های مختلف نشده و فروشگاه کنونی ویندوز نمادی از شکست در این زمینه است.

شاید بتوان مهم‌ترین به‌روزرسانی فروشگاه ویندوز را تغییر سیاست مایکروسافت در قابل توسعه‌دهندگان دانست. اکنون هر شرکتی قادر خواهد بود انواع نرم‌افزار را اعم از Win32، یونیورسال UWP و PWA در فروشگاه و در دسترس کاربران قرار دهد. در سال ۲۰۱۹ مایکروسافت آرزوی ایجاد اکوسیستمی جامع از اپلیکیشن‌های UWP را به فراموشی سپرد و فروشگاه خود را میزبان انواع win32 نیز کرد.

همچنین امکان عدم استفاده از سیستم پرداخت پیش‌فرض مایکروسافت در دسترس است تا تمامی هزینه‌های پرداختی کاربران برای اپلیکیشن‌ها به‌صورت کامل به توسعه‌دهنده برسد. البته این موضوع در خصوص بازی‌ها صادق نیست. مایکروسافت اعتراف کرده سخت‌افزار گران‌قیمت ایکس باکس را با ضرر مالی به فروش می‌رساند و سودش را از ۳۰ درصد سهم فروش بازی‌ها و سرویس اشتراک به دست می‌آورد. این شرکت اخیرا اعلام کرد از اول آگوست (۱۰ مرداد)، کمیسیون خود را برای بازی‌هایی که در فروشگاه ویندوز به فروش برسند، از ۳۰ درصد به ۱۲ درصد کاهش خواهد داد.

اپلیکیشن های اندرویدی در ویندوز ۱۱

دیگر قابلیت بزرگ فروشگاه جدید مایکروسافت وجود اپلیکیشن‌های اندرویدی در آن است که در نسخه‌ی جدید ویندوز به‌راحتی اجرا خواهند شد. این قابلیت به‌لطف یکپارچه شدن فروشگاه آمازون با فروشگاه ویندوز به ارمغان خواهد آمد. در پایان نیز باید به برخی تغییرات رابط کاربری اشاره کرد تا یکپارچگی بیشتری با زبان طراحی ویندوز ۱۱ داشته باشد.

با عزم جدی مایکروسافت در ایجاد تحول در ویندوز ۱۱ و تمامی بخش‌های آن، به نظر می‌رسد فروشگاه اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزار‌های ویندوزی نیز به لطف سیاست‌های جدید با اقبال بیشتری از سوی توسعه‌دهندگان و کاربران مواجه شوند.


معرفی مجدد ویجت‌ها و فید هوشمند با ویندوز ۱۱

ویندوز ۱۱ با انبوهی از قابلیت‌های جدید همراه شده است تا تجربه‌ی کاملا متفاوتی را در مقایسه با نسل پیشین خود به ارمغان آورد. یکی از این بخش‌ها، ویجت است که طی سال‌های اخیر با به‌کارگیری در سیستم‌عامل‌های موبایل بیش‌ازپیش نظر کاربران را به خود جلب کرده است.

پیش از کنفرانس پیش‌بینی می‌شد که تنها ویجت‌های رسمی ویندوز و مایکروسافت در این بخش در دسترس کاربران باشند؛ اما پس از ارائه‌ی جزئیات بیشتر از سوی غول دنیای فناوری، اکنون می‌دانیم که توسعه‌دهندگان نیز قادر به توسعه‌ی ویجت‌های مورد نظر خود و ارائه‌ی آن به کاربران از طریق همین بخش خواهند بود. البته توسعه‌ی ویجت‌ها تنها قابلیت جدید در دسترس توسعه‌دهندگان نخواهد بود.

پانوس پانای مدیر محصول مایکروسافت در خلال کنفرانس، بخش ویجت‌ها را صفحه‌ی شیشه‌ای بسیار زیبایی توصیف کرد که قابلیت ارائه‌ی خوراک (فید) سفارشی‌سازی شده مختص هر کاربر با کمک هوش مصنوعی را دارد. توسعه‌دهندگان قادر به ارائه‌ی اخبار و موارد مفیدی به کاربران و تعامل با آن‌ها از طریق همین بخش هستند. همچنین به‌لطف وجود قابلیت‌های پرداخت مبلغ، امکان خرید یا پرداخت هدیه توسط کاربران به توسعه‌دهندگان نیز از همین طریق در دسترس است.


اپلیکیشن Chat، پیام‌رسان پیش‌فرض ویندوز ۱۱

یکی از این قابلیت‌های جدید ویندوز ۱۱، اپلیکیشنی به نام «چت» (Chat) است که به‌صورت از پیش نصب شده در این سیستم عامل وجود دارد و به گفته مایکروسافت، به کاربران این امکان را می‌دهد تا با دوستان، اعضای خانواده و همکاران از طریق مایکروسافت تیمز در تماس باشند.

این اپلیکیشن جدید بر پایه نسخه مایکروسافت تیمز  (Microsoft Teams) مخصوص مصرف‌کننده توسعه یافته و به کاربران این امکان را می‌دهد تا به سرعت و مستقیما از بخش نوار ابزار ویندوز، با دوستان و همکاران خود متن، تصاویر و اسناد به اشتراک بگذارند و حتی از همین بخش، تماس‌های صوتی و تصویری برقرار کنند.

مایکروسافت می‌گوید چون تیمز از قابلیت کراس پلتفرم پشتیبانی می‌کند، با اپلیکیشن Chat می‌توانید با هر کسی، در هرجایی و در هر پلتفرمی از جمله پی سی، اندروید یا آیفون در تماس باشید.

رابط کاربری Chat شامل دکمه Meet Now در قسمت بالای اپلیکیشن است که به کاربر اجازه می‌دهد تماس ویدیویی برقرار کرده و حتی افرادی را که حساب مایکروسافت ندارند، به این تماس دعوت کند. این اپلیکیشن همچنین از قابلیت ارسال پیامک به اندروید و آیفون پشتیبانی می‌کند.

از آنجایی که اسکایپ که تاکنون به‌صورت پیام‌رسان پیش‌فرض ویندوز به حساب می‌آمد، دیگر در ویندوز ۱۱ به‌صورت از پیش نصب نشده وجود ندارد، به نظر می‌رسد قرار است با Chat جایگزین شود . قابلیت Meet Now در ویندوز ۱۰ نیز با اپلیکیشن Chat جایگزین شده و حالا به‌طور پیش‌فرض در نواز ابزار پین شده است.


قابلیت های جدید گیمینگ در ویندوز ۱۱

در جریان معرفی ویندوز ۱۱،‌ مایکروسافت از قابلیت‌های جدید این سیستم عامل برای گیمرها رونمایی کرد. از جمله این قابلیت‌ها می‌توان به DirectX 12 آلتیمیت، Direct Storage و HDR خودکار اشاره کرد.

مایکروسافت اعلام کرده به بهبود تجربه گیمینگ برای کاربران ویندوز متعهد است و این تجربه درحقیقت یکی از ارکان اصلی ویندوز ۱۱ به حساب می‌آید که قرار است اواخر سال ۲۰۲۱ عرضه شود.

Auto HDR یکی از کلیدی‌ترین قابلیت‌های ویندوز ۱۱ برای گیمرها است. این قابلیت به گیمر این امکان را می‌دهد تا بازی‌های SDR (محدوده دینامیک استاندارد) را با قابلیت HDR (محدوده داینامیک بالا) در نمایشگرهایی که از HDR پشتیبانی می‌کنند، اجرا کند. با فعال‌سازی قابلیت HDR خودکار در ویندوز ۱۱، می‌توان بازی‌هایی را که برای HDR ساخته نشده‌اند، به‌صورت درخشان‌تر و خوش‌رنگ‌تر با کنتراست و جزئیات HDR تجربه کرد.

Direct Storage اولین بار به عنوان قابلیتی در ایکس باکس سری اس و ایکس برای کاهش زمان لودینگ در بازی‌ها معرفی شد. اگر درایو SSD پر سرعت و بازی با پشتیبانی از Direct Storage در اختیار دارید، کوتاه شدن مدت زمان لودینگ بازی را به خوبی احساس خواهید کرد.

قابلیت DirectX 12 Ultimate نیز شامل ویژگی‌های جدیدی از جمله Raytracing 1.1 (رهگیری پرتو) و نرخ شیدینگ متغیر برای توسعه‌دهندگان بازی است. DirectX 12‌ آلتیمیت ساخت بازی برای پی‌سی‌هایی را که از منابع کمتری استفاده می‌کنند، آسان‌تر خواهد کرد.

در کل، تجربه گیمینگ در ویندوز ۱۱ نسبت به ویندوز ۱۰ بهتر شده است. قابلیت‌های Direct Storage و DirectX 12 Ultimate زمان لودینگ را کوتاه‌تر و نمایش بازی‌هایی را که به منابع کمتری دسترسی دارند، بهبود می‌بخشد. البته بهره‌گیری از این قابلیت‌ها نیازمند این است که توسعه‌دهندگان بازی‌های خود را با آن‌ها مطابقت دهند.


رابط کاربری ویندوز ۱۱ 

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، رابط کاربری ویندوز ۱۱ و منو استارت به آنچه مایکروسافت پیش‌تر برای پروژه ویندوز 10X در نظر گرفته شده بود، شباهت زیادی دارند.

از لحاظ ظاهری، بزرگ‌ترین تغییرات در مورد نوار ابزار اتفاق افتاده است. مایکروسافت آیکون‌های اپلیکیشن‌ها را در این ناحیه متمرکز کرده، ناحیه اعلانات را تمیزتر کرده و دکمه استارت و منو جدیدی را برای ویندوز ۱۱ در نظر گرفته است.

منوی استارت جدید، نسخه ساده‌تر شده منویی است که هم‌اکنون در ویندوز ۱۰ وجود دارد و در آن خبری از آن مربع‌هایی که با اخبار و پیش‌بینی آب‌و‌هوا به‌روزرسانی می‌شدند، نیست. در عوض، منو ویندوز 11 شامل اپلیکیشن‌های پین شده، فایل‌های اخیر و دسترسی سریع به قابلیت خاموش کردن و ری‌استارت کردن دستگاه است. در کل، به نظر می‌رسد همه چیز ساده‌تر و تمیزتر از آنچه در ویندوز ۱۰ شاهد آن بودیم، طراحی شده است.

قابلیت اسنپ اسیست جدید در ویندوز ۱۱ برای تقسیم و مدیریت پنجره‌ها

اگر نمی‌خواهید آیکون اپلیکیشن‌ها و منو استارت در وسط باشد، می‌توانید تا آن‌ها را به سمت چپ صفحه ببرید. با اضافه شدن حالت تاریک به این سیستم عامل، ویندوز ۱۱ بیشتر شبیه نسخه بهبود یافته ویندوز ۱۰ به نظر می‌رسد تا نسخه‌ای کاملا جدید و متفاوت از آن. 

همان‌طور که شایعه شده بود، گوشه منوها، اپلیکیشن‌ها و جستجوگر فایل، گرد شده است. همچنین در نوار ابزار ویندوز ۱۱، آیکون جدیدی به نام Widgets اضافه شده است. در جریان رویداد مایکروسافت، مشخص شد ویجت‌ها به نوار ابزار ویندوز برگشته است که برخی از آن‌ها برای دسترسی سریع به اخبار، آب‌و‌هوا و سایر محتوای وب به کار می‌رود. 

انتظار می‌رود در اپلیکیشن‌های خود ویندوز 11 تغییرات بیشتری مشاهده شود، اما اکثر آن‌ها هنوز در نسخه فاش شده از ویندوز ۱۱ حضور ندارند. با این حال، بخش عمده این سیستم عامل به نظر کامل می‌آید و می‌توان انتظار داشت نسخه بتای آن به‌زودی برای تست شدن در اختیار اینسایدرها قرار بگیرد. 


حداقل مشخصات سخت‌افزاری ویندوز 11

حداقل مشخصات سخت‌افزاری سیستم مورد نیاز برای اجرای ویندوز ۱۱ عبارت است از:

  • پردازنده‌ی ۶۴ بیتی دو هسته‌ای با فرکانس یک گیگاهرتز
  • ۴ گیگابایت رم
  • ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی
  • نمایشگر ۹ اینچی
  • رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸
  • پشتیبانی از UEFI، Secure Boot و TPM 2.0
  • پشتیبانی از دایرکت ایکس ۱۲ و WWWDM 2.x

مهم‌ترین تغییرات فهرست بالا در مقایسه با ویندوز ۱۰، عبارت ۶۴ بیتی در پردازنده‌ی مورد نیاز است. این موضوع به‌معنای حذف نسخه‌ی ۳۲ بیتی ویندوز است. البته پشتیبانی از نرم‌افزارهای ۳۲ بیتی همچنان ادامه خواهد داشت. نکته‌ی دیگر این فهرست نیاز به نمایشگر‌های حداقل ۹ اینچی است. بدین ترتیب دیگر نمی‌توان انتظار تبلت‌ یا مینی لپ‌تا‌پ‌های ۸ اینچی با سیستم عامل ویندوز ۱۱ را داشت.

نیاز‌های بالا برای تمامی شرکت‌هایی که قصد ارائه‌ی محصولات خود با ویندوز ۱۱ را دارند، اجباری است. 

منبع: ماکروسافت ، زومیت

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.